Referat: Skultuna IS - Västerås BK 30 Dam U

Skultuna IS - Västerås BK 30 Dam U 3-3 (0-0)

3-2 (85) Tindra Sörell (Elin Bergsten) HÖRNA!
3-3 (91) FRISPARK!

Matchreferat:

Säsongens andra träningsmatch spelades hemma mot unga Västerås BK30 Dam U.
Vi ville inför denna match träna på vårt försvarsspel och vi visste att det skulle bli ett högre tempo idag änn mot Sala.

Tjejerna var taggade och peppade för en heldag/kväll tillsammans (match & lagfest) så humöret var på topp fördom som hade möjlighet att spela idag.

Den första halvleken började med ett litet övertag för gästerna, de hade en aggressiv press och vann en del 1:a och 2:a bollar och försökte sedan hota via sitt djupledsspel. Vi var lite halvtröga och fick inte igång spelet utan rycktes med i BK's lite hetsiga spelstil. Ju längre matchen gick så åt vi oss in i matchen och förde sedan spelet utan att egentligen skapa några farliga chanser,detta gjorde inte heller bortalaget. Endast 3 avslut på mål i den första halvleken men desto farliga var del på de fasta situationerna som hörnor. Halveleken slutar mållös.

Direkt i den andra så tar Skultuna tag i matchen efter ett bra halvtidssnack, vi gör även några förändringar och positionsbyten. Ett lyckat sådant är att vi plockar upp Tindra Sörell som forward tillsammans med Amanda Stolpe.

I den 55:e minuten så vinner Amanda en närkamp och frispelar Tindra somsedan kommer fri med målvakten. Iskallt rullar hon in 1-0 till hemmalaget. Knappt hade man sedan hunnit hämta sig av glädjen då samma situation dyker upp igen.
Minuten senare så vinner Amanda en ny duell och frispelar Tindra igen, målvakten är bättre med denna gång och rusar ut mot Tindra men tvekar sedan en aning, detta uttnyttjar Tindra som kommer först på bollen och rullar in 2-0 helt korrekt.
Olyckligtvis så gör BKs målvakt sig illa för stunden, men repar sig fysiskt ganska snabbt. Hemmalaget kontrollerar nu matchen men snöpligt så kommer det en reducering i den 73:e matchminuten och BK får vittring.

De sista 10 minuterna av matchen blir häftig. BK30 reducerar då deras nummer 10 kommer loss i en djupledsboll och placerar snyggt in 2-2 (82), nu tror man att BK ångar på men Skultuna repar sig snabbt och skaffar sig en hörna.
På denna hörna så blir det kalabalik i BKs straffområde och Tindra ärsist på bollen och gör däremed sitt tredje mål för dagen och 3-2 (85) till hemmalaget med 5 minuter kvar. Matchen känns avgjord och det är mycket starkt att åter ta tillbaka ledningen. Dock så skulle gästerna få sista ordet. I den sista minuten (91) så får BK30 en frispark precis utanför straffområdet och dessvärre så kommer kvitteringen till 3-3 i sista sekunderna av en bra slagen frispark. SLUT!

Resultatet känns rättvist ändå och vi fick ett kvitto på att försvarsspelet fungerar bra och vi har nu även gjort 7 mål på 2 matcher framåt och många tjejer är delaktiga i spelet samt att vi försöker vara ett spelförande lag. Jättekul att se.

Efter matchen så samlades tjejerna på IP med gemensam lunch och poängjakt för att sedan bege sig ut till Partyladan och gemensam lagfest och 5-kamp.